Sidor

onsdag 18 september 2024

Nu är det bara att fästa loss!!

Fästa, som i att fästa trådar alltså… hmmm… jag vet inte om jag tycker tröjan ser så himla bra ut i formen… hmmmm… men det kanske blir bättre. När tåtarna är fixade och jag blött den och kanske format den lite…? Men skönt att det är klart nu iaf, evighetsprojektet. Näst på tur blir en liten i orange och rosa tror jag…


måndag 16 september 2024

Mozart!

Blev en kula, eller två, till efterrätt. Känner mig riktigt gammaldags!! Har jag omedveten retro-afton?!?! Kul!! Ska nog sticka lite på min tröja också. Drömmig kväll ändå!


Svampigt!!

Vilken smarrig middag! Nu syns det inte så bra på bilden, m n i min snyggaste ugnsform ligger 2 varma mackor med champinjonstuvning. Så himla gott!! Då jag inte är fotoexpert så syns inte mackorna så bra, men det är ju fatet som är det snygga...


söndag 15 september 2024

En stadig

Rackare!! Pengaträdet har verkligen växt på sig i sommar. Otroligt! Igår, efter slakten av mina träd med stenfrukter, klippte jag loss på blomman. Hela krukan blev full med skott, får se om det blir några plantor. Vad jag nu ska med fler till…
Fikonplantan jag planterade om nyligen, skymtar i bakgrunden… döende. Synd!! Men jag hoppas in i det sista… tänk vad kul om det ändå blir ett litet träd?!?! Nä, nu måste jag sticka… fy vad det går långsamt för mig…


lördag 14 september 2024

En i min smak!

Kanske inte är finsmakare, men jag gillar VERRRKLIGEN den här prosciutton. Ligger packad utan plast mellan varje skiva, lätt att ta ur förpackningen med gaffel och smakar jättegott!! Halva priset mot andra på hyllan. Mums!! Var tvungen att klämma lite med avokado och nektarin. Men måste spara lite till morgondagens pinsa. För Ica hade verkligen laddat kylarna, det fanns så himla mycket gott och absolut inte brist på varken burrata eller brödet. Ser fram emot en god söndag. SMARR!!


Döden…

Kan ha kommit till e45:an… shit! Ja, efter den här rejäla klippningen av mina kära körsbär så håller jag verkligen tummarna att jag inte dödat dom… den som lever nästa sommar får väl se… dubbelshit! Vet inte om jag ska klippa plommonet med, eller om jag fått nog med spänning för idag. Måste gå ner på färgaffären och hämta peketjäkeln som jag beställde förra helgen med Early bird. Men då funkar visst inte det och man måste gå till brings ombud. MED leg. Fan vad drygt!! Jaja. En rulle kvar till dom stänger. Bäst att röra på fläsket!


torsdag 12 september 2024

Ljudbok

Det här med ljudbok fungerar sådär för mig, men jag försöker ibland. Missar ca hälften, jag passar nog bättre att läsa… men iaf, kära Kicki på jobbet hade börjat läsa en bok. Jag hittade den på Biblio-appen. Spännande! Skönt på bussen och när jag stickar… det ska jag verkligen göra i helgen. Herregud vad veckorna går fort!! Snart helg igen! Otroligt!!


söndag 8 september 2024

Miniträd.

Fikonet skjuter skott, hoppas jag lyckas få fler!! Cuttade skottet som växt upp bredvid stammen, hade ju rötter och allt… jaja! Blir en spännande höst. Både med fikon och tröja…


Långsamt…

… framåt… får se hur det blir, så spännande!! Krångligt med två färger, med så många maskor, jag glömmer visst att snurra garnet ibland… otur!


lördag 7 september 2024

Smarrigt!!

Har fått ett beroende… inte bra… det är såååå gott!! Olivoljestekt grekiskt lantbröd. Med lite vitlök. Toppas med burrata, parmesancreme med pesto, prosciutto, olivolja, salt och peppar… nu var det ett par dagar sen, men kan tänka mig samma idag… vad är mitt syndrom???


fredag 6 september 2024

Kompensation

Kompenserade mitt garnköp precis. 10 tuber tomatpuré!! Tjänade 70 spänn, känner mig sparsam!! Hurra!! Haha!!


Skrotnisse

Det är väl jag… igår kom inte mindre än 3 paket hem. Ett från Temu… ibland undrar jag hur jag tänker när jag klickar i "bra att ha"… bla 3 uppsättningar plastkronor 7-7 ök och uk… men kanske blir nåt klipp och klistra nån gång… men en påse småtroll till en liten trollunge som fyller 3 år snart, det var verkligen bra! Trodde jag köpt minst 8 rullar gipsbinda, till att göra tjusiga strukturtavlor med. Kom bara 2 rullar. Riktigt ovärt får jag säga då… måste kolla upp… sen en skål i mässing som jag köpte på tradera och även denna skapelse. En brevhållare (?) att sätta på väggen. Mycket tjusig, men rätt liten. Jag är för dålig att kolla storleksangivelser osv… så den hiskeliga postlådan i grönt får väl komma upp den också då. Tyvärr… nä, nu får vi sätta fart här hemma! Det är fredag, några timmars jobb och skola, sen väntar helgen. Wihoooo!!


tisdag 3 september 2024

Långsamt framåt…

… i ungefärlig snigelfart. Det känns lite strävt garnet. Många maskor är det…. Ett varv på tröjan blev det idag. Men nu börjar mönstret skymta fram. Det kommer ta tid det här…


söndag 1 september 2024

Varv 2…

Nu har jag monterat ärmar och börjat mönstersticka på tröjan. Så roligt!! Kanskekanske blir det en tröja gjord, AV MIG!!!! Wowwowwow! Det trodde jag då INTE!! Nu är det typ bara en tredjedel av tröjan kvar, jag booooorde fixa det! Men det visar sig i slutet av veckan. Nu är det läggdags och en ny, spännande vecka väntar.


Lökfest!

Wow! Jag o farsan skulle upp till Slottscafét o käka lunch. Då träffade vi Veronika som hade trädgårdsbestyr. Och hon hade en sån fin present till mig, men alltså!! Hur fint?!?! Jag som alltid brukar missa att få tag i rosa pärlhyacinter!!! Ååååhhhh!!! Jag blev så himla glad. Jag satte ner dom i jorden direkt, hoppas de inte dör, som lökväxterna brukar här på gården… men tänk så himla mysigt!!!


Vilken bukett!!

Prydde bordet hela juntan. Dahlior är så vackra… trist att mina aldrig blir bra… får acceptera situationen, de är inget för mig. Synd! Nu ska jag vakna till och knata ut… tar lite tid att vakna bara… zzZzZz zzzzznark!