Sidor

onsdag 11 april 2012

Lite götta!

Så här gör jag Creme Brulee:
6 äggulor vispas med 1/2dl socker.
Koka upp 4dl grädde, 1dl mjölk, 1/2dl socker och en vaniljstång. Låt koka ett tag.
Gräddmjölken vispas ner i äggulorna.

Den som undrar över antalet äggulor på bilden; vissa ägg hade två små gulor(?!?!) så då visste jag inte riktigt hur jag skulle räkna. Så då fick dom räknas som en.

Sen ska smeten ner i portionsformar.
Jag har ugnen på 105 grader varmluft. Det funkar bra tycker jag. Sen ställer jag formarna på långpanna, in i ugnen och på med vatten till hälften av formarna.
Sen får dom stå o kräma på sig till ungefär 80 grader.
Det kan ju ta ett tag.
Sen ska de svalna.
Vid servering har man på ett tunt lager socker och bränner av.
Igår tog jag muscovadosocker.
Mums!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar