Sidor

söndag 30 juni 2024

Jag har dödat den…

… eventuellt… min Bamix stavmixer. Jäkligt dumt…! Igår skulle jag vispa lite och vad hände… började lukta brand och ryka. Dock var det nere på pinnen det där som snurrar… kanske jag varit för dålig på att göra rent det… så nu står den i blöt med diskmedel och eftersom jag inte kan göra smoothie till frukost får det bli syjunte-leftovers. Förresten har det ju hunnit bli lunchtid så det passar ju bra. Haha!!
På tallriken: pastasallad med räkor och en Ernst-macka. Mums!! Borde ha köpt prästost till mackan…. Det är bara såååå gott!!! Mmmmm!!


Men va?!?!

Gårdagens syjunta; fab - som vanligt. Som vanligt, även såååå fina presenter. Dom är ju inte kloka!! Vi ska ju sluta köpa massa presenter!!! Herregud… fick balsamico och balsamico-pärlor, kökshanddukar (Nadja Wedin), en otrolig tändsticksask ( Lia design, nu har jag ett gäng, passar så bra i olika installationer), en glasskål från glashytta på Gotland och en enorm bukett. Hur underbara?!?!





Småtjyvar

Jag tror det är de där små rackarna som käkar mina körsbär… och jäklar vad de sitter och kacklar där uppe… men det är en hel kakafoni där ute, från mitt i natta zzzzZzzZzz, så det sitter nog fler och lurar. Vilket oväsen…
Ja, nu BORDE jag ju kliva upp, men jag är ju föööör trött… MEN SOV DÅ!!

lördag 29 juni 2024

Lite bildbevis

På att det faktiskt blir en hel del körsbär på träden. Men jag tror att det i år är de små fåglarna som mumsar i sig… det var då ena rackare!!! Halvätna körsbär lite här och där… jag förstår dem. De är riktigt goda, trots de fortfarande inte ens är helt mogna… hör hur fåglarna kraxar utanför… det pågår väl cherry-fiesta där ute… nä!! Om jag skulle sparka igång dagen. Promenad och matlagning på agendan. Hur kunde jag vara så trött igår?!?! Jaja! Bara att bita i det sura äpplet idag. Kötta på nu muris!!! Ps! Måste ju kolla vattennivån i tunnan. Måste väl ha blivit till brädden full efter gårdagens regn!! Synd den bara rymmer 210 liter. Jag trodde typ 400… undrar varför jag trodde det…. ? Det här med rymd och mått osv… inte min starka gren uppenbarligen… dessutom står det STORT på locket… 210 liter… ganska tydligt…


fredag 28 juni 2024

En helt GENIALISK idé!!

Det har dykt upp i mitt flöde, en massa inlägg hur man fixar trasiga saker. Med GULD… ! Så av en händelse har jag väl samlat på mig en massa bladguld. Det ser ju också så lätt ut att överföra och förgylla allt möjligt!!
Alldeles nyss kom jag på vad jag kan testa att fixa till lite snabbt! De fula färgskrapen på väggen bredvid soffan. Jag har ju köpt färg till att måla om väggarna. För en fem år sedan typ, men det har då rakt inte blivit av. Jäkla synd ändå…! Men iaf!! Hittade inte min gamla burk med modpodge, har väl slängt den av förekommen anledning… men väl hittade jag ett decoupagelim. (Det funkade inte jättebra). Men jag känner mig ändå nöjd! Vilken bra idé!! Rent av genialisk!! Nu måste jag bara vänta på att limmet torkar så jag kan sopa bort smulorna samt ev försegla med ytterligare ett lager lim. Ok, det blev inte helt hundra bra, men man lär väl träna på det. Som allt annat här i livet… undrar jag, om jag inte rent av måste beställa mer bladguld!!! Här ska förgyllas!!! Måste kanske kolla upp det där med vilket medium som bör användas… men modpodge… det borde bli bra. Det verkar man ju kunna använda till allt möjligt!!
Hmmm, hoppas bara inte Fredrik ser det förresten… hahaha!! Fast det är ju mycket snyggare med guld än med avskavd färg. VISST?!?!
Genialt…. GENIALT….!!!





Pump up the volume!!!

Trodde jag ja!! Tyckte det var lite trögstartat idag, och det har hängt med alltså… somnade till och med ett tag… vad händer?!?! Så den här dagen känns riktigt tråkig faktiskt… försökte höja pulsen med supersalta hallonlakrits-godisar (sockerfria) men det funkade inte. Jag verkar ha puls som en död fisk… nu kaaaanske jag orkar läsa klart min bok, men sen MÅSTE jag skärpa mig. Jag har mycket att stå i, jag har ju syjunta imorgon. Jag vet inte ens vad jag ska bjuda på för mat. Herregud!!! Preppade precis lite isbitar av hemkokt äppelsaft som jag hittade i frysen igår när jag inte hade kylklampar. ( Det kan nog bli bra i nån drink imorgon )Vi hade ju ett otroligt skönt häng på fjärdhundrabadet igår. Kanske det som sugit musten ur mig…? Nä, jag tror det nog är den här jäkla klimakteriesömnen som spökar. Vaknar mitt i nätterna och kan absolut inte somna om. Sen blir jag så dödens trött, så det blir bara pannkaka av hela dagen. Jäkligt frustrerande!! Jajja… nya tag imorgon. Good luck muris!!


torsdag 27 juni 2024

Men det var väl för skönt!

Var på mammografi förra veckan, snabbt svar i lådan. Kom idag. Inga tecken på bröstcancer. Vad skönt! Det var verkligen värt den väldigt osköna behandlingen. Fan alltså, det drogs och slets i pattarna så till den milda grad. Huden mellan haka och armhåla spändes ju ut som ett jäkla vindsegel, ett sånt där man brukar spänna upp på uteserveringar och dylikt… herregud…. Och klämmet sen… som ett skruvstäd!!! Jaja… det varar ju bara några sekunder… hanterbart!!  ändå fantastisk sjukvård här i Sverige. Tänk att det dessutom är helt kostnadsfritt för oss patienter. Tacksam!!


onsdag 26 juni 2024

Selektivt ekonomisk…

Jag är rätt slarvig med mina korvören, det måste jag säga… men kollakolla!!! De små stumparna från kruksallaterna, som annars går ner i komposten, växer så det knakar!!! Och gott är det!! Så mitt ekonomitips för dagen: släng inte kruksallaten efter (eller vad farao!!!! sallaD!!!!) utan stoppa ner i krukor och låt växa. Ekologiska, närodlade grönsaker (för jag har ju köpt dom från Ica maxi i stenhagen. Där odlas de ju väldigt miljövänligt i växthuset vid grönsakerna. Otroligt fränt!!
Nä, kanske dags att trycka en näve grönt i kakhålet…!! Måste nog leta reda på ett vattengevär och skjuta på fåglarna också… ser att dom försöker sno mina körsbär i år igen… alltså vad ska jag göra åt de rackarns körsbärstjuvarna?!?! Jag blir ju av med godsakerna exakt varje år!! Morr! Morr….!!! AHAAAAA!!! Snilleblixt!!! Är det nu vi måste skaffa katt?!!!


måndag 24 juni 2024

Små bebisar…

… eller sticklingar to be, kanske är mer korrekt benämning… skulle bara rensa lite på moderplantan, den har ju verkligen växt till sig… undrar om jag lyckas få några plantor… tyckte iaf att jag var jättesmart som fyllde plastförpackningen från midsommarens krustader med vatten och använder till skotten. Visst?!?!

söndag 23 juni 2024

Myggnät!!

Varför köpte jag inte det när jag ändå var i stan idag?!?!
Jag och Elliot ska premiärsova i friggan inatt. Dörr och fönster öppna, för en redig vädring… men fasiken… jaja! Det får bli ett projekt på semestern; myggnät.
För övrigt var det rätt drygt att plocka undan alla pinaler för att kunna dra ut dagbädden till en dubbelsäng. Förbättringsförslag på bättre förvaring läggs i förbättringsförslagslådan.
Medan vädringen pågår kurerar jag håret. Enligt rekommendation ska olja masseras in i hårbotten en timme före schamponering. (Sara på jobbet har evidens på resultatet). Vilket då också medför att håret tvättas rätt sällan nu för tiden… ojdå… men jag är ju trött på kvällarna jag, inte orkar jag sitta uppe och vänta på hårtvätt en timme varje kväll… fast nuuuu har jag ju semester. Så härligt!!





Nu blommar det!

… här hemma blev jag också glatt överraskad när jag såg att både honungsrosen och piprankan blommar. ROLIGT!!! Piprankan är ju första gången, STORT!!
Nu har jag pysslat i trädgården i flera timmar… semester, BRING IT ON!! Ja, det är sant! Imorgon börjar det. 4 veckor vay cay!!! kan knappt själv tro det är sant… plan för imorgon: en redig morgonprommis och besegra åtminstone halva tvättberget. Känner mig pepp…





Målbild!

Hängde med Lia imorse, en kort prommis pga halt dogge, en tur till stan. Öob, en blomaffär, eko och plantagen besöktes. Många bra saker inköptes. Hurra!!
Och kolla bara!! Lia's dr. Westerlund har BLOMMAT!!! Ååååhhhh!!!! GOALS!!





lördag 22 juni 2024

Midsommar!

Men idag har vi väl haft en härlig dag!! En lugn och skön midsommar, med så mycket god mat och härligt sällskap. Ja, RIKTIGT najs!!!
(Jag har ju mensvärk förstås, så liiiite dåligt är det ju med, tur det, man ska inte va helt 100%… HUR skulle det se ut?!?!)
Iaf så gjorde jag en tårta som kommit upp i mitt flöde ca 400 ggr den här veckan; jordgubbstårta från "baka med Frida". Den var riktigt god!! Utseendet lämnade lite att önska, men orka bry!


tisdag 18 juni 2024

Pyssla på!

Två par tofflor, färdiga! Najs!
Plockade precis ut dom ur tovningsapparaten ( tvättmaskinen… haha!! Som då alltså blivit full med hår och måste gå ett rengöringsproram innan nästa lass med tvätt. Typiskt!  ZzzzZzz) nu står de på altanen och stinker och torkar. Otroligt!! Undrar om all ull luktar så? Eller är det alpacka-ullen i garnet? Jaja! Utvärdering stickmetod: de slätstickade (?) tofflorna blev lite sladdrigare och större. Även kanske liiiite finare i strukturen… nä!! Nu måste jag hoppa upp ur lopplådan. FAB!!





måndag 17 juni 2024

Här växer det!

Men är det en squash eller zucchini…? jag minns inte vad Barbro sa… överraskning, vad roligt!!!


söndag 16 juni 2024

Men nu så!!

Nu ska vi väl få plats att äta på midsommar. Fy farao, nu har jag jobbat hårt. Nya duken från hm home ligger på, man skymtar de färgglada tygservetterna, som jag beställde samtidigt, i bakgrunden . Mina traderafyndade ljuslyktor passar fint. Vad roligt!! Insidan på huset kanske jag får fixa i veckan, eller så får de gå in på baksidan helt enkelt. Hahaha!! Midsommar bring it on!


En sann överlevare.

Har hittat ytterligare en överlevare i skjulet. Riktigt bra vinterförvaring där ute får jag säga!! Timjan sen förra året. Hurra! Den får klippas och växa till sig. Har snart en hel örtagård!


Full fokus!!!!

Eller kanske inte superfokus…. Men jag röjer på altanen, det gör jag. Även tvättar, diskar, (jaa fööööör hand, natuuuurliga skinnbrallor!!) vidare planterar jag om lite blommor OCH måste såklart vattna i trädgården. Allt samtidigt. Och så undrar jag varför det tar så lång tid att bli färdig… men jag börjar se ett ljus i tunneln. Även om det inte blir hundra klart idag så finns det hopp till midsommar. Men KOLLA bara. Min älsklingspryl i trädgården!!! Vattentunnan var till 3/4 full. Känner mig RIK!! Vattnade flera  kannor, märks knappt!! Wow!!
Nä!! Mot tvättstugan!! Dags att hänga lite. Hatar tvätt… blä!


Lite mer fart…

… i gammeln idag. En sovmorgon krävdes dock. Men kom iaf ut med Greta runt samhället och nu har vi i stort bestämt kring midsommar. Så mysigt att vi ändå börjar få en tradition… det blir 3:e året nu. Det värsta är ju min oförmåga att iordningställa i god tid, men jag ska verkligen göra mitt bästa att röja på altanen idag. Det är så typiskt att jag skjuter upp till sista minuten… nuså!! Nu får jag gå ut och röja!! Kom igen!!! (Ska jag inte göra mig en smoothie först… hmmm hahaha!!   Inte bra att städa på tom mage!!)


lördag 15 juni 2024

Men vilken dag!!

Vad håller jag på med? Fortsatt liggläge, nu utflyttad i soffan sen några timmar. Fredrik och Elliot kom hem med Max och cheddarpopcorn köpte jag, väldigt smart får jag säga, i veckan. Börjar kvickna till… jag får köra ett race här hemma imorgon helt enkelt. Nu är jag snart redo för sängen igen… nya tag imorgon.


Räddaren!!

Idag är det lite trött i muris!!
Vilken rolig fest vi hade på jobbet igår. Har legat och drömt om en iskall pepsimax nu i timmar, Ica öppnar inte förrän kl 9 ju, men så hade jag en halv flaska rumsvarm som får duga mer än väl. Synd att jag inte visste det för 3 timmar sen… jaja. Får se om jag vaknar till liv snart… zzzZzzZzz


torsdag 13 juni 2024

Raffigt!!

var på Lindex, skulle köpa strumpbyxor till morgondagens baluns på jobbet. 3 för 2 på trosor. PERFEKT!! Köpte tre rediga som täcker ordentligt och i ett skönt material. Hahaha!!! Inte konstigt att Fredrik häpnar här hemma…
Äh! Skönt och bekvämt, det är så man vill ha det, som med allt annat. Livet ska va smooth!!
Jaha, där drog gossen ut på promenad, kanske jag skulle ta och sticka ett par tofflor…


onsdag 12 juni 2024

Vilken blomsterprakt!!

Igår var vi på Pong efter jobbet. Så himla trevligt. Och otrevligt när jag tänker efter, för vi "firade" av Christina som ska gå i pension snart. Inte så roligt!!! Men det var mycket gott och roligt att hänga utanför jobbet.
Efter kom Fredrik och Elliot och hämtade mig, min bil är färdig. Så den åkte vi och hämtade. SKÖNT!! Att ha den på plats. Men jag åker ju buss till jobbet nu för tiden, så så himla mycket köra blir det ju inte för mig…
Men iaf! Var bara tvungen att dokumentera pionen och penséerna, vad dom är fina nu!! Bäst att fota, innan de blommar över och ses igen om ett år. Det sämsta med växter….väntan! Måste verkligen hålla uppsikt bakom friggan, så jag inte missar honungsrosen…





tisdag 11 juni 2024

Regntunneromantik

Min kära regntunna!! Var tvungen att titta till den efter gårdagens regn. Mer än halvfull och en regnbåge bakom. FAB!!


söndag 9 juni 2024

Vad blir det för mat?

Här åker det in en lasagne i ugnen precis. Gör en stor, räcker till många matlådor. Lättprodukter och mycket krossad tomat i färsen. Nyttigt!!! YÄÄÄÄÄS!!! Borde uppskatta matlagning mer… men tyvärr!!! Såååå himla trökigt!!! Äta gillar jag mest… också tyvärr…
Iallafall känner jag mig riktigt nöjd med dagens regn!! Premiär för påfyllning i vattenkannan från vattentunnan. Alltså hur bra kändes inte det?!?! JÄTTE!!!


Årets popcorn!

Får stå på framsidan i den andra stora krukan jag köpte i torsdags… förodlade inne på altanen i en tomatlåda. Så inte kråkrackarna pickar upp och kastar runt. Det är ett hett tips! Förodla popcorngräset på fågelskyddad plats. Just exakt nu ser det inte så himla kul ut, precis nedsatt. Men jag håller tummarna för ett frodigt bestånd i sommar.
Nu är barnet skjutsat på kalas, det regnar ute, på tv:n en James Bond. Morgonens promenad blev med Lia mot Vängehållet… härligt med en redig ventilering!!


lördag 8 juni 2024

Hur löser jag det här då…

Hmmm… regnkedjan är ju på plats, men det verkar gå sådär… stupröret leder ju vattnet åt vänster. Kan man fästa kedjan där tro…? Skulle ha letat efter en tratt när vi ändå handlade, men det var inte tal om att vi på något sätt skulle få gå och såsa på affären. Fredrik höll ju på att få en hjärtattack och psykbryt när han var tvungen att komma in till stan pga bilhaveriet. Han ska ju faktiskt på hockeymöte kl 15 i Enköping. Herregud, ta ett chillpill!! Flera timmar tillgodo…
Så nu sitter vi i lugn och ro här hemma, jord får inköpas i Enköping då istället när vi skjutsar dit honom. Men det var väl för jobbigt med bilen… nåt bromsok som ska bytas då. ZzZzzZzz vilken tur att jag åker buss till jobbet nu för tiden. Också JÄKLA tur att bilen inte havererade förra helgen i viken. Då vet jag en annan som hade fått psykbryt och hjärtattack…


Strandade…

I Uppsala på okänd adress… bilrackarn började ryka så in i bängen. Herregud!!
Skrik och panik!!
Verkar vara ena bromsen som ligger på. Kanske inte så konstigt, kör ju typ aldrig… om nu det har med saken att göra. Så nu får Fredrik komma in och byta bil med oss, vi måste ju köpa presenter till kalas och grejer. Men drygt!!!


fredag 7 juni 2024

Redigt bestånd!

Pionen verkar ha grott in sig, ÄNTLIGEN!! Fattar nye att Fredrik bara vaskade den JÄÄÄÄÄTTESTORA pionen vi hade på samma plats förut. Helt galet!!! Tror jag ska köpa några krukor och plantera bredvid… kan ju bli riktigt trevligt med olika!! Ja, vi får se hur det blir… sommarprojekt! Kanske ska fixa med rabattkanter omkring också, så inte Fredrik kapar med åkgräsklipparen… ja, vi får se. Men nu blev det väl ordentligt bråttom här hemma. På med fejset och kuta till bussen!


torsdag 6 juni 2024

Många äpplen..

I år verkar det bli många äpplen… nästan hoppas det blåser till rejält så det gallras ut lite, det naturliga sättet. Annars lär det bli små rackare i pajerna i år. För själv kommer jag nog inte ha tålamod att hänga bland grenar och blad och plocka loss… 

Mallgroda

Efter skatteåterbäringen skulle jag köpa en stor utekruka till fikonet hade jag ju bestämt. Så idag, nationaldagen till ära blev det inte bara 1 snygg och stor kruka. Det blev 2. För det var köp 2 betala för 1 på plantagen. Nöjd och mallig alltså!!! Den andra krukan är i plåt. Mycket praktiskt… får se vad jag ska stoppa i den. Nu står den tom på framsidan. All jord tog slut… så det får väl bli ett par påsar i helgen.
Vilken härlig dag vi haft! Kort jobbdag imorgon, sen helg igen. Vilken lagom vecka…! Haha!


onsdag 5 juni 2024

Stökigt!!

Fy vad trist!! Imorse tog jag av locket på regntunnan, nu skulle den fyllas till brädden. Planerat regnväder idag. YÄÄÄSSSS!!! Snopet att det såg ut såhär när vi kom hem!!!

tisdag 4 juni 2024

Det är inte bra det här….

… inte bra alls!!!
Missade bussen och stannade till på panda-butiken… skulle fråga om de har det där peeling mango godiset som dyker upp i sociala medier hela tiden. Det fanns inte… men en massa annat såklart… så det blev några olika mochi, jordnötssnacks, tapiocapärlor, jasmin-te och några slags gelégodisar. Så himla roligt!! Men obra….


måndag 3 juni 2024

Vad är det ens?!?!

Som växer i jordgubbslådan? Är det jordgubbsplantor som muterat?
Jag ska testa att bildgoogla snart, om det misslyckas måste jag fråga tjejerna på jobbet imorgon.
Men idag var väl en riktigt trött dag?!?! Det kändes som att jag gick i Karlssons klister… imorgon ska jag verkligen försöka komma ihåg att ta med resorb.


söndag 2 juni 2024

Fina!!!

I år kommer det några vallmo iallafall. Älskar dem!!!


Upp i ottan…

…. Ut i naturen!!! 8 km i Hjälstaviken avklarad med Babs! (Inga lik i sikte, tack för det!!!) Och hela dagen är kvar. Så härligt väder!! Blir avis på mig själv!! Nu käkas det en stadig frulle och jag tänker kasta av mig kläderna och ligga och läsa bok minst ett par timmar. Minst!! Sen hoppas jag att suget att rensa på altanen infinner sig. Håller tummarna. Hahaha!!





lördag 1 juni 2024

Morgonens promenad…

… gick av stapeln i Högbo. Hämtade farsan och jag önskade så att det skulle bli en trevlig och munter promenad runt sjön och sen lite fika vid kvarnen. Men HERREGUD!!!!
Elliot fulskrikgrinade 500 meter in på promenaden, det var myggor och vidrigt, ont i benen fick han också, och hur i helskotta hade jag egentligen tänkt, det var ju världens längsta promenad… på det kom ett bakgrundsljud från morfar som tjatade att barnet skulle sluta gnälla. Själv tänkte jag bara att jag var den enda vuxna i sällskapet och orkade inte med nån av dom… svettigt!!! Tillslut kom vi runt, det är ju verkligen inte en LÅNG RUNDA RUNT SJÖN, vi klappade lite djur och svalkade oss med kall dricka och glass. Plågade gossen lite ytterligare med en sväng in på Björk & Berries. Här ska glittras i sommar!! NAJS!!!
Vidare till Magga, råkade bli fika till lunch. Otur…. Ut till Säljan så barnet fick coola ner sig med lite bad och slutligen hem.
Det FÖRSTA barnet gjorde när vi kom hem var att knata ut på promenad… alltså…. Selektiv benvärk much?!?!  Hahaha!!! Jaja… nästa gång vi åker till Högbo blir det ett dopp i myggmedel först. Kanske det inte blir så jobbigt och grinigt… morfar får öronproppar.
Nu sitter vi och jäser i soffan efter grillade hamburgare. Gött!!
Imorgonbitti blir det promenad i Hjälstaviken. Döingar i fågeltornen undanbedes å det bestämdaste!