Sidor

tisdag 30 juli 2024

Strålande utsikter!

Fredrik har verkligen jobbat hårt med syrénhäcken!! Vilken utsikt!! Man har ju nästan glömt vilken vy det gömmer sig på andra sidan häcken… men det är långt ifrån färdigt, häcken är enorm! Jag längtar tills vi lånar en flismaskin. Då ska jag verkligen flisa!!! Men nu har jag latat mig i flera timmar, dags att vattna och sen sova. Jag är verkligen så trött!! Aaaahhhh, det märks att man haft semester… men det svischar ju bara till så är det helg igen. Otroligt!


måndag 29 juli 2024

Full fokus!


Eller… kanske not so much… den här lilla rackaren ville jag föreviga, på väg till bussen. Orange och lila är ju så fint… men hur jag än försökte (lite tidsbegränsad pga bussen ) går det inte att få till skärpan. MÅSTE jag byta lur?!?! Jäkligt trökigt isf… men den verkar synnerligen trött… som jag… min familj ligger och trynar i sängarna… jaja! Det kan jag göra ikväll. Det ska bli så skönt!! Idag ska jag ju även trycka i mig Ernst-bröd på nån rast. Det kommer bli så himla gott!! Med ost… mmmmm!!! Längtar!! Men nu var det lite kyligt känner jag. Kommer inte bussen?!?!


söndag 28 juli 2024

Vilken underbar färg!

Fick en sån fin blomma av Lia igår. Undrar jag om det inte är en sån som ändrar färg, beroende på vattenkvalitén…? Blir spännande att se om den ändrar färg. Dokumenterad är den iaf. I övrigt är jag både nöjd och stört missnöjd på mina insatser för dagen… har varit rätt trött, det mest ansträngande jag gjort idag är väl att vattna blommorna. Bakade ett Ernstbröd och kokade nudlar också. I övrigt har det varit wordfeud och en serie på svtplay. Nu är det läggdags, arbetsvecka imorgon igen. KÄMPA!!!
Fast det gick ju jättebra förra veckan med… men det ska ju alltid gnällas från det här kakhålet… typiskt!


Fortsatt blomsterprakt







Sista…

Inlägget med prakt. Vilken trädgård dom har, Biggan och gänget. Otroligt!! Man blir ju så inspirerad, men det går ju inte att ens komma i närheten av anlägga ens en bråkdel av deras…. Park!!! De skulle haft visningsträdgård… men iaf! Det är så roligt att få lite inspiration och med det i bakhuvudet så kaaaanske man får till liiiiiitelite trädgård, någon gång i framtiden. Hoppas! Men just exakt nu, har jag mest såna där blyklumpar som dunkar omkring i skallen… det var champagne och portvin och en radda där emellan. En 5, 6 glas var det iaf i dukningen och alla användes. Så det är väl inte konstigt man känner sig lite "trött"… trots hemgång kl 22. Vilket ju också är rätt sent för att vara oss… hahaha! Ja, det är väl gammeln som knackar på…











Botaniska äventyr









lördag 27 juli 2024

Experthjälp!

Utrymmet mellan tv:n och dörrhålet har ju sett för tom ut… idag fick jag hjälp av Liva att sätta upp träsnideriet som fick flytta från skåpet till förmån för Lars Lerin-tavlan, som kom upp för någon vecka sen. Blev ju bra! Som vanligt är det ju pinalerna som är skeva, icke min uppsättningsförmåga… äuuhummm…
Just nu fick jag en känsla att jag borde kanske samla min stil, jag spretar då åt alla håll… har jag ens en stil? Vem är jag?!?! Ja, det är väl nu det kommer… 45-årskrisen. Grattis! Hahaha!!!
Måste nog hitta nån guldgrej att hänga upp i installationen… det tror jag bestämt! Kanske det känns bättre sen. Hahaha!!!


Sorry farsan!!

Men den ser ju för rolig ut!!
När jag fyllde 35, nyligen förlöst efter en seriöst traumatisk förlossning, hormoner flödandes, sömnbrist, många efterbesvär, ja kort och gott en fruktansvärt utmattande tid… och så får man en bib-uggla i den kalibern… hahaha!!! Man stoppar alltså ner vinlådan och under ena vingen finns ett hål där kranen ska ut.. i ull. Undrar om den kyler bra ändå? Garanterat håller den iaf värmen…
Men jag ska spara den, mitt barn ska få ärva den. Dessutom, vem vet!! När jag fyller 55 kanske jag ÄLSKAR?!?! Jag har iaf gått från hat till gott skratt, och så visar jag den ibland, så andra får ett gott skratt… hahaha!!! Sorry igen farsan… men det var nog den sämsta presenten någonsin, vid det sämsta tillfället, alla kategorier…


Javisst!

Vilka presenter!! Av farsgubben fick jag ju en sån där kontorsstol som jag velat ha sen friggan kom i min ägo. Fab!! Och som att det inte var nog så hade han köpt en jättefin skål, av samma kvinna som gjorde den fina skulpturen jag fick förra året. Det är sånt raku-gods. Jättefint!! Och det är en lite annorlunda form och storlek, tjockt gods på en klack, det var verkligen något jag inte visste jag behövde, den kommer jag verkligen ha stor nytta av. Och dessutom så snygg!
Lite skillnad mot bib-ugglan jag fick när jag fyllde 35… sorry farsan… jag kan inte låta bli!!





En underbar blå!

Min kusin har gett mig en afrikansk blå lilja. Hon har delat sin i inte mindre än 5 plantor. Och titta vilka rejäla plantor det blev!!! Den måste ha varit GIGANTISK!! Underbart, så glad. Så jag måste hitta en snygg ytterkruka, plantera om får jag kanske göra om ett år eller så?  Ska verkligen försöka ta hand om den. Vinterförvarar i bon kanske? Allt verkar ju må så bra när de stått där inne under vintern. Refererar till tidigare inlägg, måste backa och titta själv, i höst, när det är dags… tex så verkligen frodas hallonen… otroligt!!


fredag 26 juli 2024

Wow vilken härlig dag!!

Började dagen med att halvspringa till bussen, som vanligt. Ujujuj!! Meeeen första post-semester-veckan avklarad och det känns riktigt bra ändå. Halvdag dessutom, så bara helt perfekt. Som en extra dag på helgen. Farsan, svärisarna, Elliot och Fredrik mötte upp mig för lunch på Ghüntherska. Riktigt gott och trevligt. Superfina presenter fick jag med. Otroligt!! Vilken härlig dag. Det blir ju bara bättre och bättre med åren. Tänk om jag haft samma känsla för 20 år sedan… maken till 25-års kris/panik… ja herregud… men nu för tiden är man ju mest bara tacksam för varje år som bockas av. Hahaha!! Motsatsen hade ju varit mycket tråkigt sas… haha!! Nu har vi Liva lillbus kusin på övernattning. Spännande och kul!! Men nu får jag nog gå ut och kolla vad Ellis gör, för han tänker tydligen köra golf-range i trädgården med RIKTIGA bollar… nej tack… fönster och hus ska hålla flera år tack… prepuberteten flödar i hushållet. Herregud…


torsdag 25 juli 2024

Nya små darlings!

Fikonträdet… vad säger man?! Så OVÄNTAT!!! Så himla många små fikon. Hur gulliga?!?!
Men det finns väl inte en chans att de hinner mogna?





onsdag 24 juli 2024

Hett!

Jag kan va lite känslig, men ujujuj… nu blev det hett på tallriken! Medan familjen är på Grönan och göttar sig (fick en bild på sms när jag jobbade, inte mindre än tre stora vinster från chokladhjulet har dom håvat in…) så göttar jag mig här hemma då. Pasta arrabbiata, piffade till med halloumi och parmesan. Mums!!
Blir nog i matlådan imorgon med…





Smultron i kaninen

När ampel-installationen i tre våningar, som hängde på friggan, kraschade så stoppade jag ju växtligheterna i kaninen. Och dra mig baklänges vad det frodas!! Så nu hittar man små gulliga smultron i grönskan lite här och där… kul!





tisdag 23 juli 2024

En propp…

…. Kanske jag borde åka på… men det var iaf det jag trodde jag fick i handen söndags. Nu har blånaden spridit sig redigt och jag ser ett bett i mitten. Fy för jäkla djur som ska äta på en hela tiden!! Men kanske hellre det än en propp… för övrigt så överlevdes första dagen på jobbet och livet fortskrider. Också härligt!! Sitter i skrivande stund på bussen in, jag undrar jag… måste jag köpa åksjuketugg igen…?

söndag 21 juli 2024

Snipp snapp snut…

… så var semestern slut.
Hur är det möjligt?!?! Hur kunde 4 veckor gå så fort?!?!
Men sista dagen har varit riktigt angenäm, blev ÄNTLIGEN färdig med hockeytröjorna, såsade omkring och stoppade truten full mest hela tiden OCH så blev jag ju lurad igår att börja med Wordfeud igen… så jag vet inte hur många spel jag har på g nu. För inte orkar man ju vänta på folk som aldrig lägger sina rutor!!! Tror jag har 7 spel på g nu… jag borde nog hejda mig och fokusera på krångliga ord istället. För jag blir väldigt provocerad när jag får så liiiite poäng och motståndarna får 149 poäng för typ 3 bokstäver… ok… jag lägger mig nog och kollar in alla spelbrickor… förberedd ordentligt tills motståndarna behagar lägga nåt… haha!! Kommer vara lagomt trött imorgon då. Men väckarklockan är på, 5.30 PIP!! ZzzZzz


Hare så bra!

Köpte den jäkla haren när jag var med Lia på Ikea… den har jag väl tänkt köpa i 2 år… men nuså, nu sitter den uppe på friggan! Mellan dörren och fönstret, sen såg jag,, den är verkligen ocentrerad… typiskt… men skulle det inte sett konstigare ut den var precis under den där taknocken… nu fick höjden bestämma och den fick bli i mitten av det den är närmast.
Min kusin har lurat mig att börja med wordfeud… igen. Nu fattar jag verkligen varför jag tog bort det från början…. Hon kan lägga 2 bokstäver och få 73 poäng. Jag kan lägga hela brickan och få 9… orättvist!!! Exakt hela tiden. Men det är väl bra hjärngympa… det kan ju behövas…


fredag 19 juli 2024

Lufta vingarna…

… nu är gårdagens limmade hockeytröjor sydda. Medan nya ligger på tork, ska jag då äntligen knata ut… det tar lite på tålamodet med tråd som korvar sig och hoppar hit och dit… men nu ser jag att slutet närmar sig iallafall.
Efter promenaden ska jag lägga mig i solen och läsa. Så nä, hockeytröjorna blir nog inte färdiga idag heller…


torsdag 18 juli 2024

Tjyvar i parken!!

Men fy!!!
Det var verkligen inte bara jag som tyckte trädgårdsdekorationerna i idéträdgårdarna var fab!! Nu såg jag på fejjan att nån jäkel snott dom! Alltså FY!!!
Tur jag fotade för inspo, jag vill ju göra några själv… men det blir nog inte den här veckan iaf. För jag har ju lite sömnad att hålla på med. Och sömn!! För nu är jag redigt trött. Jaja! Fredag imorgon… då ska vi åka till nån golfbana och Elliot ska skjuta några hinkar… sen ska vi käka nåt gott på restaurangen… jag känner att det är nog bäst jag kollar upp det där. Sist jag kollade var det väl mest en konferensanläggning det där… inte direkt så man kan hoppa in på en middag lite hux flux… meeeen jag kan ha fel. En hink med vatten ska jag svälja också, för jäklar vad törstig jag blir efter min jättegoda tsatsiki. Muuuuums!! Längtar redan till imorgon. Då ska jag käka ett redigt lass igen. Gjord på bautagurkan jag fick av Biggan i helgen… aaaahhh!! Längtar!!


Paus i systugan…

Trots att det gått så många timmar av dagen, har jag bara färdigställt 9 hockeytröjor… det tar evigheters evigheter det här… nu tar jag paus, 5 tröjor ligger på tork innan det är dags att sy… jag kollar the Bay på SVT play. En perfekt sysselsättning. Till det en skål körsbär. Urkärnade så smidigt med min körsbärsurkärnare. MUMS!!!
Inser även att jag rapporterar orimligt mycket i termer som hockeytröjor och körsbär… jaja… på måndag blir det andra visor… då ska det jobbas igen. Vart tog dessa semesterveckor vägen?!?! Men en härlig tid, det får jag lov att säga att jag haft!!


Tantsover…

Vaknar vid 03-04… somnar om och sen…!!! Vaknar kl 8!!! Herregud… hur ska jag palla att jobba på måndag… fast det kanske blir bättre rent sovmässigt… haha!! Häromdagen blev jag så avis på Lia, hennes mullbär liksom kommer igen och igen… meeeen tadaaaaa! Kolla vad jag hittade på mitt mulleträd!! Också nya bär!!! Wihoooo!!! Heter det "remonterande"? Iaf… mullbär hela sommaren kanske, jo jag tackar!!! Mums!
Igår åkte vi in till summer zone vid studenternas. Vi har ju inte varit där förut, men wow!! Vilket lyx!! Jättemycket att aktivera sig med (inte jag såklart… hahaha!!) och foodtruck och fika. Wow!! Jag som verkligen längtat efter en Langos i 10 år!!! Synd att vi inte riktigt visste vad som fanns, så grabbarna önskade bk innan den låååååånga promenaden till studenternas… hahaha! Men då vet vi till nästa gång. Otroligt!! Tydligen ska det finnas liknande i Sala.  Nä, dags att fånga dagen och sy lite hockeytröjor. Igår införskaffades extra hållbar tråd samt tre tuber textillim. De vita tröjorna kan vänta sig en omgång. De gröna är så gott som färdiga. Halvvägs ändå… bra jobbat !!!


tisdag 16 juli 2024

En liten tjockis…

… fann en vän på promenaden. Tog en bild och hastade vidare. Jag tror jag försöker uppnå hjärtflimmer eller dylika företeelser på morgnarna. (Eller FÖRMIDDAGARNA ska jag väl ärligt säga, jäklar vad det tar tid för mig att komma iväg på dagarna… hur ska det bli på måndag när jag börjar jobba igen?!?!) scooter och Prodigy på högsta i lurarna, får verkligen tänka mig för när jag möter folk, för volymen på mitt hejjande hit och dit är oklart…
HEEEJJJJ!!! (Stånk och flås!!)


Vad har jag gett mig in på?!?!

Tänkte att ok… 50 hockeytröjor… att sy kardborre på dom, det kanske rent av kan vara kul? Och så känner jag att jag gör en insats… så kände mig ändå nöjd när jag fixat 15… inte sååååå många kvar ändå. Började räkna… jahaja!! Då var det 60 stycken!!!! Fredrik borde lära sig räkna… nu känns det inte lika kul… men är ok ändå… jag har fått till en strategi, gjort en mall och det är väl egentligen bara tålamodet som fattas. För det var ju inte bara att sy fast kardborren… för tyget sträcker sig så fasligt. Så först ska det limmas lite, och den torktiden… SNARK!!! Säger jag. Och plats tar det, det är inga småtröjor om jag säger så… Men nu har jag faktiskt snart 6 stycken torkade som jag kan sy och genast känns det som att den ofärdiga högen minskat rejält!


måndag 15 juli 2024

Klasvis…

Hjälp vad mycket körsbär! Kanske det är fööööör mycket?!?! Och tätt, tätt växer dom, som i klasar! Känns som att det kommer ruttnas en del. Och det är lite ojämnt i mognadsgraden på grenarna… jag känner mig lite överrumplad och ovan. Så mycket körsbär!!





I ett litet nafs!

Har lite allt möjligt för mig idag.. varvar tvätt, sy fast kardborreband på hockeytröjor, plocka skrot här och där i hushållet och kände att jag verkligen borde plocka körsbär. Så nu måste vi genast dra till Ica och köpa syltsocker samt citron så jag kan koka ihop lite. Mums!! Det blev fullt i skålarna på nolltid!! Men jag har ju också förträngt en liiiiten detalj…. Kärnorna måste ju bort också. SNARK va?!?! Jaja, vad har jag annars för mig liksom… sista semesterveckan måste maxas!!


söndag 14 juli 2024

Är det verkligen…

… en kalanchoe? Det stod så på lappen. Iallafall tycker jag den är SÅ fin! Lite kul!!
Var på Ikea med Lia. Blev lite burkar och ljus och servetter och annat sånt kul. Jag hoppas att jag sätter fart med mina körsbär snart… men jag vet inte om dom borde mogna lite mer… hmmmm…


Inkräktare

Jäkla sniglar!! Stod och beundrade min fina solros… när jag tittade lite närmare i lådan så var det en massa sniglar och snäckor. Skit också! Ja, så det blev till att ta en pinne och tjonga iväg inkräktarna ut i naturen igen… men de kommer väl tillbaka kan jag tro.. zzzZzzZzz





lördag 13 juli 2024

Lasse på väggen…

Eller iallafall ett steg närmare upp på väggen… köpte en ram på Rusta. Snyggt!! Men jag överlåter nog uppsättningen till Fredrik den här gången. Jag blir för irriterad när jag hänger sakerna snett… eller så får den bara stå som den gör. Passar bra med min installation och grejer. Borde kanske ta bort lite visset från blomman…


Passarej vilket frö!!

Jag o Biggan tog oss en tur. Till Härnevi och Enköping. I Enköping tog vi en liten promenad i parken vid hamnen (för vi tog en fika i hamnen, MUMS!!) och titta vad jag hittade. En frökapsel från (vad jag tror) den JÄÄÄÄÄÄTTEstora Magnolian som har så sjuuuuukt stora blommor på våren. Som paraplyer ungefär… nu var det verkligen så längesen jag såg det där trädet blomma. Nästa vår… då måste vi dit!!


fredag 12 juli 2024

I väntans tider…

… klant!!!! Glömde lägga fröna i blöt… eftersvettas och socialiserar lite på mina kanaler då, i väntans tider. LÄNGTAR tills jag kan inmundiga min supersmoothie. Blir väl om ca 25 minuter… shit!


Är det tillökning på g?!?!

Det är sant!! Jag har fortfarande inte kommit ut på promenad pga olika omständigheter… hahaha!! Men nu så, nu är det NÄRA!!!
Men kolla vad jag hittade!!! Är det små fikon på g?!?! Jag blir liksom GALEN!!!! Jag har ju tröttnat lite på fikonet som redan satt på trädet, det har inte vuxit ett gram, fortsatt omkrets på ca 2,5 cm… men om det ploppar upp FLER fikon kan jag såååå ha överseende med minifikonet… helt klart!! Hurra!!


Vilken Boozt!!!

Min fina present! En riktig vitaminbomb!! Kanske passar ikväll?!?! Alla sinnen får vara med!!


Lite skit under naglarna!

Vilket dygn!! Vilken trevlig tid!! Vi käkade massa gott, drinkade lite, shoppade lite… så himla trevligt!!! Vill inte att tjejerna skulle åka hem!! Konstigt nog dokumenterade jag inget, sjukt!!, men det fixade Evelina. Så jag snodde bild på "amaretto sour" rakt av. Jag gör ju inte riktigt rätt, men jag tycker det blir himla gott ändå… mums!!
Bild 2: hittade äntligen en perfekt kruka till mitt pengaträd. Najs!! Men nu har min lilla trädgårdsspade försvunnit tydligen, så öste jord med nävarna. Blev efterföljande storskrubb under naglarna. Borde ha tagit handkräm… nä… hoppa ur lopplådan nu!!! Dags för promenad!!! Och nu får jag verkligen späka mig ett tag framöver. Hur nu det ska gå… fan! Men lätt värt!!



tisdag 9 juli 2024

Lite snett…

… är väl också rakt?
Hmmm, det blev inte så mycket gjort här hemma idag iallafall då… men jag har hittat täcken och kuddar, flyttat ut en massa lådor från friggan och så har jag målat om hyllan jag köpte på loppisen i Ockelbo i onsdags. Men jag får då lov att säga, det verkar vara väldigt krångligt för mig att hänga saker rakt.  Men kan det även fara liiiite så att jag också köper skeva saker? Ibland iallafall… typiskt!





Ser kanske inte så aptitligt ut…

… men det är jäkligt mumsigt!! Min post-prommis-smoothie har fått tillskott på ingredienslistan. Här kommer receptet:
Havregryn, citron, yoghurt, honung, kanel, ingefära (pulver), honung, blötlagda chiafrön med vätskan, nyponpulver, fryst mango, banan, olivolja. Mixas (till min glädje fick jag fart på min älskade Bamix stavmixer. En rejäl rengöring besparade mig typ 3000 spänn. Schysst belöning på ca 10 minuters hårt slit. Hurra!!! ) mums alltså!! Det där med olivolja tänkte jag på igår, det är min hälsoguru Tord som snackar om det där… han förespråkar ett intag på flera matskedar per dag. Jag börjar med 1  matsked i smoothien så får vi se. Men det blir faktiskt riktigt bra, blir liksom en mjukare, fylligare känsla i gommen. Ah! Längtar redan till morgondagens slurk!!
Nä, nu borde jag styra upp lite, behöver hitta extra kuddar och täcken… har för mig att vi har ett gäng, men var?!?! För imorgon har vi premiär för övernattande gäster i friggan, när Evelina och Johanna kommer. Wowwowwow!! Bäst att sätta fart då… hahaha!!