Sidor

torsdag 28 juni 2012

Tzatziki...





Ojdå... Vad hände med texten...
Men iaf; klev upp i ottan, dags att göra en smarrig tzatziki!
Yoghurten, 1 liter, fick silas av i två silar med melittafilter i kylen några timmar.
En gurka o lite till rev jag på den grova sidan på rivjärnet. Ner med rivet i en sil, salta och låt rinna av ett bra tag. Saltet hjälper till att vätska ur gurkan.
Efter några timmar fick det vara färdigrunnet tyckte jag...
Ganska mycket gurksaft va??
Sen blandade jag ihop gurkan, yoghurten, massa riven vitlök, salt, peppar, en rejäl skvätt olivolja och lite balsamico.
När allt dragit i kylen efter ytterligare några timmar kunde jag inte låta bli att rosta bröd o kräma på ordentligt med röran. Aaahhh! Vad gott!!!
Men varning för vitlökskänsliga... ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar