Sidor

lördag 31 augusti 2024

Är jag från stenåldern eller?!?!

Saker jag, tydligen, blir imponerad av…: en automatisk sockervaddsmaskin. Gossen fick genast välja exakt vilken sort han ville. Tur han blivit i nån ålder där saker inte får vara för fjantiga, så han valde en vanlig. Den var även billigast. Men det var väl roligt?!?! Haha! Nu laddas det för syjunta. Hoppas jag får ta Fredriks kärra, köra med lite komfort…



fredag 30 augusti 2024

Har man uppvisat…

… sitt mentala tillstånd lite väl mycket på utsidan, när fina jobbisen Emma lägger en fab present på skrivbordet. Så fint!! Med rekommendationen att spaa sig lite när jag ändå sitter och stickar på evighetsprojektet; "tröjan".
Vilka goda förutsättningar jag har för en helg med återhämtning och nya tag på måndag… hahaha!! Nämnde jag att jag hade det lite lite körigt i veckan… hahaha! Men bara härligt och tiden rusade fram.
Nämen dåså! Fram med lite glow och avslappning, vilket NJUT!


Vilken fiesta!!

Äntligen träffades vi, jag och Karin. Hurra!! Som jag längtat! Vi tog en lunch. Och en efterrätt. Gissa vart?





onsdag 28 augusti 2024

Men vilken gullig!!

Ett Traderaköp damp ner i postlådan idag. Kolla vilken fin! Svart och mässing, passar perfekt på hyllan i köket! En extra mässingsplatta följde med på köpet. Kanske man kan hitta på nåt med… imorgon händer nåt spännande på jobbet. En intressant föreläsning! Och sen är det fredag och pizzamacka till lunch på Ghünterska med Karin o. Hurra!


tisdag 27 augusti 2024

Paniken!

Och känslan i ögat, när en riktigt riktigt shabby chic sak ligger på köksbordet när man kommer hem… HUA!!! Meeeen!!! Jag fixade det snabbt! Fram med färg och spreja loss, sen kan den få bo med oss!!
Ska även försöka förgylla lite, men det kanske går helt åt skogen, så jag lovar ingen bild på det.
Nu när vi har nytt i köket och har bestämt att ingen post eller annat jox får stöka till det på bordet, så beställde Fredrik en låda att hänga på väggen. Får bli en lösning tills jag lyckas hitta nåt snyggt, ämnat för ändamålet, på tradera eller loppis eller nåt… nä!! Nu blir det till att sticka lite på ärmen. Tänk att det redan är onsdag imorgon, wow!





måndag 26 augusti 2024

Stolt ändå!!

Jag fixade det, öka maskor på stickningen!! NAJS!! Hittills tre ökningar av 9. Inga hål i sikte, bra jobbat. Eftersom jag aldrig vet var jag gör av mina saker blir det ett gäng säkerhetsnålar som får agera stickmarkörer. Går ju lika bra! Tills jag lär mig räkna varv och hålla reda på varvets första maska så måste jag ha markör. Jag vet ju att jag införskaffat flera påsar med färgglada. De dyker väl upp sen nån gång…


Med spänning!!

Har jag lyckats få rötter på fikonskottet? Jag drog lite försiktigt i kvisten och det var lite motstånd i jorden… bäst att inte dra för hårt. Åh! Kanske har ett gäng fikonträd till nästa sommar…. #goals


söndag 25 augusti 2024

Nu börjar det…

… krånglet…. Två ärmmuddar och en bål, det ska stickas ärmar som sen ska monteras ihop…. Vad har jag tagit mig för..? alltså … Får panik, hur ska jag lösa det här…?!?! Hmmm! Skulle det inte finnas jättebra instruktionsfilmer? Inte vad jag hittar iaf, men jag får nog ta tag i det en annan dag. Nu är det kväller.

Kolla bara!!

Ett lass glass åkte utan besvär in i kakhåle… nu: dags att göra veckans matlåda. Orka variera sig… det blir köttfärs och pasta. Ja, hela veckan faktiskt. Kbry. Hahaha!! Eller vad säger dom, kidsen, nu för ti'n?!?! Sån jävla gammel jag är!!!


Bajkat klart för idag!

Vi cyklade till Landsberga, käkade lunch. Räksallad för mig och pannkisar till Elliot. Hade det gött! Jag har ju ingen cykelhjälm sen gossen växte ur sin och fick ta min. På den tiden jag inte hade nån egen cykel… nu är det nog dags ändå att införskaffa en ny rackare. För fy vad obehagligt att cykla med bilar som nästan trycker ner en i diket…. Ja, nu kanske jag kryddar lite igen, som vanligt. Så farligt kanske det inte var. Lite värre kanske när gossen utan förvarning gastar bil och tvärnitar. Vid möte… hahaha!! Gullig!! Bara för att jag ropade till honom när det kom bilar körandes bakifrån… liksom bara ta det lugnt och håll till höger… jaja, vi kom båda helskinnade hem och nu blir det hemgjord glass… det var en riktig höjdare det där… får sluta göra så gott hela tiden. Gjorde 3 sorter igår. Körsbär, dajm och oreo… mmmmm



Swishbestyr…

Skärmdumpar från swish imorse. Vilka konstiga kort!!! Dagens 21-åring fick en alkoholpeng och Elliot veckopeng. De konstiga korten fick dom också… alltså synd att man inte fick talang för det här med grafisk design. Finns det nån kvällskurs tro?
 
Nä, hur går det med stickningen muris…?!?!





Det är väl ungefär…

… så här spännande det blir idag…
Toppade växten jag fick av Karin på jobbet… får se om den överlever. Haha! Men jag får säga att den har otrolig växtkraft! Det kommer nog bli ett fint litet "träd" med tät krona. Hoppas verkligen! Och vilken tur att jag samlat på mig en maaaassa vaser i alla olika storlekar och former. Har alltid nåt som passar. #nöjd!!





Medelålders blues…

… fan alltså… en klump i magen och stressen över livet… vem är människan jag hänger med 24/7…?!?!
Vad vill jag?? Jag vet bara vad jag ABSOLUT INTE vill, och även det brukar ändras. Är det nu den kommer, medelålderskrisen?!?! Jaja, kul. Spännande… det kanske är nån form av klimakteriesituation…? Fast jag vet inte, mensjäkeln är fortsatt, ovälkommet, konstant. LÄNGTAR fasiken till klimakteriefasen är på g. Kanske man ser skymten av slutet på menstunneln. Hatar!!
Shit! Så negativt inställd känner jag. Jag verkar ha haft ihjäl päronträdet (oklart hur ändå, då det verkligen haft egentid hela året).  Och dåligt går det på wordfeud. Fick precis en blänkare att Kicki la ett ord på 70 poäng. Vad i hela friden?!?! Ok…andas!!  positiv input:
Sov hela natten, inga känningar i käkarna av tandpress (skönt det! tack bettskenan), gårdagens tvätt vikt och dagens promenad avklarad före 8.30. Frukostsmoothiesen var SKITGOD, och himlen öppnade sig ganska exakt när jag klev innanför dörren. Sabla tur!!! Nu ska jag sticka på tröjan (ett evighetsprojekt vad det verkar) och vänta på att regnet drar vidare. Jag och gossen ska ut på cykeltur. Landsberga ska få sig ett fikabesök. Gott!! Och mysigt! Mitt älskade älskade kära barn!!!





lördag 24 augusti 2024

En trio…

.. som vi!! Kunde inte låta bli att köpa skålar till formen jag köpte förra helgen.  Men jag börjar med tre, så får jag köpa fler framöver. Om vi behöver… det räcker ju gott till oss i familjen… så snygga!!


Ny samling…

Härligt ändå, att få samla på sig lite prylar!!
Har visst börjat samla på såna här vaser. Den första jag hade, fick jag av pappa för nåt år sedan. I somras köpte jag den lilla i bild på loppis i Ockelbo. Tänkte att det skulle vara trevligt med en kompis till farsans vas. Och så förra veckan dök det upp två stycken (likadana med gula bär) vaser på tradera. Och så vann jag budgivningen. Så nu har jag ju faktiskt en samling! Tänkte att jag behöver ju inte 2 på pricken lika, Barbro fick en om hon ville. Men det ville hon inte. Haha! Men det är nog sant det… passar nog bra i mitt kök faktiskt. Eftersom den 4:e inte fick ölats på hyllan, så fick den en plats i fönstret. Med lite vatten och blommorna från lyckoklövern. Har jag tur, rotar dom sig och jag kommer få ett bestånd utan dess like. Längtar till nästa sommar!! Jag tänker nog verkligen strunta i buskrosor i min balja utanför friggan. Jag fyller den med klöver i stället. Så himla fint!





fredag 23 augusti 2024

Babs!!!

Min kära Barbro kom, vi handlade på Iittala och tog en promenad till Slottscaféet. Jag provad fisk- och skaldjursgrytan. Men huuuur god?!?! Mums! Mycket nöjd med dagens "lunch"…
Fick en sån fin blomma av Babs, och hur bra passade den i min senaste blomkruka från tradera? Väldigt bra!! Åh Barbro!!
Men nu är jag väl proppmätt till imorgon!!!





torsdag 22 augusti 2024

Inte långt kvar nu…

28 av 36 cm stickade…. Det drar ihop sig… jag vädrar krångel och mönsterstickning…. Avmaskningar och ärmar… hjälp!!! Är det verkligen nu jag behöver en utmaning… ja vi får se. Glömde visst säga att det stod en galen golfare vid elljusspåret och sköt bollar mot gångvägen. Herregud, man får ju vara tacksam att skallen kom helskinnad hem… flög bollar hej vilt… ( ok… kryddan)


Gårdagens paket.

Fredrik servade mig och hade hämtat ett tradera-paket när jag kom hem från jobbet igår. Men eftersom jag tydligen är rädd för att komma till de lite jobbigare delarna av tröjan (har fortfarande inte stickat nåt sen jag kom hem) så var jag tvungen att packa upp grejerna nu. (Typ somnade på soffan igår) Två mässingskrokar och ett glasfat. Krokarna tycker jag är helt fab, tunga gedigna. Blir perfekt att hänga upp porslinsblomman i köksfönstret, när den börjar klättra hej vilt. För det tror jag ju att den kommer göra igen. Snopet om den inte gört… fatet tyckte jag var lite kul (kostade dessutom bara 1 krona) som en symbol över sommarens krig mot fåglarna som käkade upp mina körsbär. Och sen gjorde dom inte det och nu ligger det en väldig massa ruttna körsbär på marken. Nä! Bättre lycka med körsbären nästa år. Verkligen! Undrar om det är i helgen jag måste försöka klippa ner körsbärsträden…? Det tåls att tänka på.


En liten skörd

Jag fick två fina tomatplantor av Carina på jobbet i våras. Nu börjar dom leverera. UNDERBART!! Tyvärr råkade jag bryta av en hel kvist med en massa klasar omogna tomater. Jag stoppade ner kvisten i jorden, hoppas de mognar på sig. Annars får jag väl ta in de små rackarna. Såååå himla små, och jättejättegoda!! Sen hade visst mina kära plommon både mognat och övermognat, så gräsmattan under trädet var proppat med risiga fruktmassor. Vad synd! Vad hände?!!! Hur kunde jag missa detta…. Jag fokuserar för mycket på fikonträdet tror jag…. Synd!


Motigt…

Dagen började i det lite mer stressiga läget… hela veckan är faktiskt lite ur balans vill jag ändå påstå… så när jag idag fick sluta tidigare bara längtade jag hem och kanske rent av lägga mig och sova. Men jag skärpte till mig ordentligt, tog en promenad på nästan 2 poddavsnitt, körde lite övningar, vattnade alla växter, och nu ska tzatziki, grekiskt lantbröd och prosciutto intas. Mums! Sen bara MÅSTE jag sticka lite på tröjan. Vilken härlig kväll!!





onsdag 21 augusti 2024

Lyckoklöver

I köket. Lyckans kök… tog några strånkar ur en apkruka… den var tydligen inte så bra att plantera i. Men hjälp vad det växer i nya krukan. Längtar till nästa år. Då ska jag plantera ut i nåt stort planteringskärl. Har jag börjat bli litelite trädgårdsintresserad? Som i att jag faktiskt kommer göra nåt vettigt och genomtänkt där ute? Ja, vi får väl se nästa år…. Nu ska vi ju ha 8 månader vinter och mörker… not so pepp!!

söndag 18 augusti 2024

Mysigt i hörnet!

Efter tapetsering och byte bord osv så tycker jag det blev rätt mysigt i köket. Vi kommer nog inte sätta upp gardiner… det är lite ovanligt för mig.. men jag  har rätt mycket prylar i en hylla i fönstret och jag har friserat min gamla porslinsblomma. Den har fått lite snören att klättra på, så det kanske blir ett växtdraperi under ordnade former. Jag har även köpt ett par krokar i mässing, som jag tror det blir himla tjusigt att fästa blomman i. Tyvärr börjar jag fundera om det är ett scam med tradera-köpet… men vi får se. Ett riktigt fynd annars. Vi får väl se om det dyker upp nåt…


lördag 17 augusti 2024

Så vad hände…

… på iittala egentligen?!?!
Hade ju fått värdecheck som brände i bakfickan… köpte ett jäkla fint skålfat!! Hällde i de asiatiska jordnötskakorna. Passade finfint!


Ampel på höjd!

Såg nåt himla fiffigt på insta för ett tag sen… när ampelliljorna skjuter ut såna där skott på pinnar, kan man binda upp och samla alla gulliga små skott. Idag köpte jag mig en ampellilja på Tuna trädgård. Jag har verkligen misslyckats med den jag försökt återuppliva i ett halvår. Iallafall, 79 spänn för denna rejäla pjäs med mååååånga skott. Vad festligt det blev när skotten lyftes upp!! Nu hoppas jag så himla mycket att blomman överlever och att jag kommer ha en djungel snart här hemma. Är så sugen på hängande krukor i varje hörn och vrå. Tyvärr brukar alla växter dö pga ljusbrist… men som vi alla ser så är just den här blomman placerad i ett fönster och kommer dagligen få ljus… håller tummarna!!


Mycket gott!

Testade att göra sån där god glass som är så plättlätt att göra och som blir så god när alla gör. Hoppsan!! Den blev visst himla god här hemma med… synd och otur… PROPPMÄTT liksom…
Så: 5dl grädde vispas med 1 burk kondenserad mjölk. Blanda i valfri smaksättning. Jag fick äntligen göra nåt med mina UNDERBARA, SVIIIIINDYRA körsbär… toppade med nötter och in i frysen. Tror det tog ca 2,5 timmar till perfekt konsistens… jag och Biggan (som kom förbi pga jag var mallig och ville vis köket…) hann umgås, ta en skål och cykla till iittala. Sen smakade det bra med en god glass!
Men fy så mättande!! Inte så konstigt med all grädde…. Kanske blir 2 promenader imorgon… haha!! Fy farao…





fredag 16 augusti 2024

Det nya bordet på plats!

Min spontana reaktion när jag såg bordet, var såklart att måla det. Grönt eller grått. Men nu får det kanske bara som det är… tåls att tänka på. Idag står det på schemat att försöka stuva in alla grejer jag kastat ut på altanen… men först måste jag nog bara sticka några centimetrar på tröjan… går väldigt långsamt med den får jag lov att säga. Målet är ju ändå att vara redo för montering armar och mönsterstickning på måndag. När jag kan få experthjälp av mina fina jobbisar. Vi får väl se hur det går.


torsdag 15 augusti 2024

Lite paus…

… i tapetserandet… det må vara liten yta som ska tapetseras, men vilken tid… jag klipper och donar. Limmar hej vilt… ojojoj. Tar en paus, syr väl den sista ("sista"?) hockeytröjan och klämmer ägg. Lite energi in, tack!
Imorse såg jag att nya lampan anlänt till Uppsala. Hur skulle det vara om jag fick hämta ut den idag?!?! Jäkligt najs, vill jag påstå. För övrigt ser färgerna och tapeten bättre ut irl får jag faktiskt säga…


onsdag 14 augusti 2024

Vilken härlig dag!!

Gävle välkomnade med en perfekt härlig dag! Kan också vara sällskapet förtjänst (högst troligt! Började med att träffa brorsan på lunch, fab!! Det var så himla längesen!!
Sen träffade jag Evelina och Johanna, wowwowwow! Blev en riktig kalasdag!! Vi tog oss lite drinks, lite snicksnack, god mat och shopping. Allt gott i livet… dajligt! (Bild snodde jag rakt av fr Evelina, hon är ju så bra på bilder hon. Otroligt!!) eftersom jag  åkte tåg så stickade jag även typ 10 cm på tröjan. YES!! Men jag ska INTE vara så glad över det, varje centimeter för mig närmare och närmare utmaningen med ihoptagningar, ökningar, mönsterstickning… GULP!!!  Jaja… spännande! Måste bli färdig med köket först bara… nu ska jag slå upp en Berocca och ladda, lämna barnet i Enköping snart. På hockeyn, sen kom familjen på en smart idé, när jag ändå är i gasen kan jag ju ta promenaden där, i Enköping… smart ju. Så är allt morgonbestyr klart när jag kommer hem. Perfekt!! Får väl ta turen runt parkerna. Undrar vad det är för väder egentligen…

måndag 12 augusti 2024

Men hjälp!!

Hur kan lite färg ta sån tid att få upp?!?! Nu är jag helt slut!! Såååå många timmar jag stått på stegen och stirrat upp i taket och suttit på golvet så jag blev helt likstel och skev…
Taket målat ett lager och panelen 2. Men alltså!!! Vad sägs om 90-talstapeten som uppenbarade sig när jag drog loss allt som satt och fladdrade på väggen?!?! Kanske ska behålla den??!! Nä, knappast! Men nu blir det trevligheter i dagarna två, så då får allt stå på vänt till torsdag. Då blir det tapeter upp! Längtar!! Kanske nya lampan kommit också. Så fint jag tror det kommer bli! Även Fredrik fick feeling och erbjöd sig att köpa nya vägguttag och strömbrytare också. Så det blir väl nåt snyggt hoppas jag. Men inte förrän nästa vecka. Kul!! Tänk om det blir ordning på torpet inom kort?!?! Wow!


Spår av Fredrik…

… hmmm! Friggan verkar ha blivit Fredriks mysiga krypin. Dit han går för att ha lite egentid och mumsa kexchoklad.. haha! Jamen det är ju ändå bra att den uppskattas av alla i familjen. Men jag tycker han får backjobb på kuddfluffet! Fy vilken oreda!!

söndag 11 augusti 2024

Men nu jäklar!!

Har jag väl ändå lyckats göra ett överdrag till soffan på altanen!! Hurra!! För vi köpte ju inga nya utemöbler i år (heller). Dynorna har ju verkligen, i flera år, sett fööööör bedrövliga ut!!! Urblekt grå, blir visst LILA. I olika nyanser också… usch!! Köpte iaf ett gäng filtar på Rusta. 49:-/st. Jättebilligt!! Klippte lite och sydde ihop lite här och där. 3 filtar behövdes. Blev lite spillbitar, kanske kan pussla ihop lite bättre till armstödskuddarna…
MYCKET tidskrävande får jag lov att säga, men jag är ju ledig nu och kände ändå glädje i att hålla på. Mitt tålamod höll hela vägen, wow!! Det blev lite hur som helst, men jag hade inte större ambition, så det gör mig inte så himla mycket. Lite filtar strategiskt utplacerade, så är det väl ingen som ser att mönsterpassning och sömmar är sisådär.
Nä, nu ska jag känna mig nöjd ett tag, titta på deckare på SVT och sticka på min tröja. Jag laddar för påslaget som komma skall, Fredrik ringde precis och sa att joodå, minsann fanns det inte ytterligare en (j*%}#%*^ hel%}{#%€*) hockeytröja som skulle sys… uff!! Känner redan påslaget. Lugn nu… andas…! Namaste!!





God lunch!

Eftersom jag varit igång sen ottan (semestersyndrom?!?!) var jag riktigt hungrig vid 11. Jag som har förberett med pinsa, känner mig NÖJD!! Mums vad gott!!! Burrata, prosciutto, röd pesto… SMARR!!


Mardrömsuppdraget…

… som aldrig tar slut!!! Eller nåt… det fylls på med tröjor, men nu hoppas jag den sista tröjan är sydd. Av mig iaf…


lördag 10 augusti 2024

FÖR MYCKET!!!

Fy, nu har jag väl ätit glass för resten av sommaren… men riktigt gott!! Jag och Elliot drog in till Ikea. Två innerkuddar skulle köpas. Ok. Blev lite annat också, en kasse full närmare bestämt… suck! Lite ljus, lite lakan, skohorn… ja, det är ju ingen brist på prylar att stoppa ner i kassen sas… men iaf, efter Ikea lovade jag barnet att gå till Joey's gelato. Han tog choklad och vanilj (fanns inte nuttella tyvärr) och jag tog citronpaj och körsbär… så himla gott!!! Men det blir bara föööör mycket med två skopor… vi båda lämnade halva koppen. Men då vet vi det… jag vet iaf vad jag ska testa nästa gång… citronsorbet. Mums! Elliot ska testa fantaexotic-sorbet. Jaja.. kanske blir nästa helg då… eller på tisdag kväll förresten. Jag ska ta tåget till Gävle på tisdag, grabbarna får hämta mig på stationen på kvällen. Vilken härlig vecka som väntar!

Överseende!

Jag var såklart tvungen att börja sticka på tröjan igår. Var ju så peppad. Så resåren är färdig… nu är det bara resten kvar… gulp!! Det kommer ta tid det där… men vadårå… mysigt!!
Jag har köpt garn till tre olika. Grön/gul, blå/grön samt orange/rosa… börjar med den minsta storleken, kanske är lite snabbare tänkte jag… vi får se… tröjan är Strömsötröjan, det finns gratis stickbeskrivning på nätet och det är mycket bra instruktionsfilmer till. Enligt rekommendationerna från mina fina jobbisar… det är det där programmet på SVT. Strömsö. Har sett alldeles för lite känner jag. Hoppas allt ligger på svtplay. Åååh vad mysigt!! Kan jag sitta och sticka och titta på programmet!!! Önskar jag hade tv och uppkoppling i friggan!!! Kunde jag sitta där ute och mysa järnet!!! Tv-apparat har vi väl ett par stycken när jag tänker efter… men det är uppkopplingen då… min "obegränsade" surf är ju rätt begränsad får jag lov att säga…. SÅKLART är det DET jag ska ha på den sista tomma väggytan i friggan!!! En TV!!! Varför kom jag på det först nu?!?! Galet…!!  Bakåtsträvare much?!?!



Vilken galet…

…. Trevlig fredag!! Vad mycket roligt man hinner med när man har kort-fredag! Jag och Malin och gulliga Ellen käkade lunch direkt efter jobbet. En promenad upp till Kåbo och skaparverkstan berikade mig med en groda och en ny kruka. Hur glad?! Krukan har små harar den här gången. Ååååhhh! På väg tillbaka till centrum stannade vi på Joeys gelato och käkade en sån smarrig glass! MUMS!!
Sen vidare hem, styrde kosan mot Enköping. Fixade tapeter, färg och tillbehör till det. På rusta. Sen hämtade paketet med garn på Ica. Slutligen fick vi god mat och sällskap hos Greta och grabbarna. Kom hem efter 22… vilka nattsuddare!! Meeeeen nu är jag väl bara såååå redo för en ledig vecka?!?! Det där med ishallen kommer väl bli lite motigt… men allt det andra….: FAB!!!! Hurra!! Längtar!!!!