Sidor

fredag 13 juni 2014

Vilken torsdag!!

Dagen började i ottan, som vanligt... ;)
Klockan 8.30 var vi till socialförvaltningen (var det dit vi var...?) och skrev på faderskapspapper. Vilken process. Men nu har vi en fader till bebisen och delad vårdnad. Vad bra! :D
Efter det var det dags att gå vidare till barnmorskan. Allt såg såååå bra ut, men om vi kanske skulle kolla upp med ett litet ultraljud ändå.
MEN YES!!!
Äntligen, vi höll ögonen spända på skärmen, skulle vi få bekräftat att det är en liten tjej?!?!
Nä!!!
Vad är det med vår lilla skitunge???
Varför vi kollade var för att se att huvudet verkligen ligger nedåt, och det gjorde det. Lillis gillar att ligga upponer och det är ju jättelämpligt! Kanske dom inte har lika avancerad teknik hos bm som på Ackis men ett stort fint barn var det vi fick se på skärmen. (Enligt bm alltså, själv ser man ju mest lite ryggrad o revben. Och 2 gulliga händer och en potatisnäsa.) Inte för stort hoppas jag... AJ!! ;)
Men kurvan på magen hade gått ner så det var bra att det antagligen bara beror på en lägre placering.
Ja, sen var det bara att åka på Maxi o köpa kött. Vi skulle egentligen köpa lite fisk och kyckling också, att ha i frysen, men det blev bara en massa kött... Konstigt! Trots inköpslista och allt. Och grejer till kolasnittar, för det tycker tydligen att det bakas för lite av i det här huset. Får ta mig några bakdagar snart igen. Gott.
Meeeen efter allt farande i Enköping åkte vi hem och väntade på Kusin o Emma. Äntligen kom dom hit!!! Som jag längtat! Vi tog en tur till Barkarby, där hittade jag ju såklart en massa fynd. Fick väl hålla igen lite då men dagens skörd:
En tjusig grillpanna från Le Creuset, 600 istället för 1200, den fick Fredrik i present. Jag vet... 1 månad försent. Skulle köpa en från skeppshult men dom är ju slut hela tiden så en tjusig, emaljerad för billigare peng får verkligen också vara bra. Att jag dessutom fick en 5 minuter lång muntlig redogörelse hur pannan ska skötas var kul bara det. känner inte alls igen det där... drar inga som helst paraleller med försäljningen av nonstick-beläggningar. Ingen likhet alls!!! ;) Låååångsam upphettning på lååååg effekt. Osv osv. Undrar om dom fått tillbaka många pannor och grytor som utsatts för termisk chock??? Hahaha! Men jag tänker nog inte hetta upp pannan i ett tidsspann mellan 15-20 minuter. Det är ju helt orimligt och jag tror faktiskt den klarar lite snabbare upphettning. Vi får väl se. Står väl där med en krackelerad emalj och svär över min dumhet snart. Men har vi lyckats hålls grytan i liv i flera år så ska det nog inte vara så svårt att klara pannan... Hoppas jag...
Men en bra grej som jag faktiskt aldrig tänkt på, som den totalt oerfarna grillare jag är, var att man liksom torrgrillar i pannan. Annars blir det så mycket os. Mycket bra tips!! Tackarrrr!!! Köpte en rengöringskräm, pots&pans också. Så himla bra!!! Den använder jag ofta på jobbet för att ta bort diverse saker med. Bestickstreck på tallrikar och klisterlappar och gammal instekt mat i grytor som folk gillar att ta med sig o visa. Verkar ju dumt att DISKA sina kok- och stekkärl... En kanonprodukt helt enkelt.
Sen fick jag äntligen gå på Body shop outleten. Blev 2 bodybutter och en stooor duschkräm. Tror inte det finns så stora i dom vanliga butikerna? Olivkrämen är också i en större burk. Jaja! Redigt med smörj har jag laddat upp med.
Ojdå, med på bild är även Delicato-fynden... Men dom är väl också till Fredrik, eller... ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar